AVRUPALILAR TÜRKİYEYİ BÖLDÜ

Avrupalılar, yayınladıkları harita ile Türkiye’yi böldü

Amerika’dan sonra Avrupa’da da bir harita yayınladı. Haritada, Hatay’dan Kars’a kadar neredeyse tüm Doğu Anadolu sözde Kürdistan bölgesi olarak gösteriliyor...


AKP hükümeti, PKK sorununun çözümü için İmralı ile masaya oturabileceklerini söylerken, Batı da Türkiye’yi bölen haritalar yayımlıyor. İlk olarak Amerika bir harita yayınladı. Amerika, Türkiye’nin Güneydoğusunu ‘Kürt Bölgesi’ olarak gösterdi. Haritada, Irak’ın kuzeyinde ise bir Kürt devleti yer aldı.

Amerika’da yayımlanan bu haritanın tartışmaları bitmeden Avrupalılar da sözde Kürdistan haritası çizdi. Haritayı, Devletsiz Uluslar ve Avrupa Ulusal Azınlıkları Derneği (Eurominority) yayınlandı. Eurominority ile Paris Kürt Enstitüsü’nün hazırladığı harita Kürtçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

Haritada sözde Kürdistan’ın bir ucu Hatay‘ı da içine alarak Akdeniz’e kadar inerken, diğer ucu Maraş, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ağrı’ya kadar uzanıyor. Haritada Musul ve Kerkük de sözde Kürdistan olarak gösterilirken, Suriye’de Kürtler’in kontrolüne geçen kentler de haritaya dahil edilmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR