Kayıtlar

Şubat 21, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

NE ENTERESAN BİR TOPLUMUZ

Resim
Bu resimde dikkatinizi bir şey çekti mi ? Fark edenler olmuştur ama fark edemeyenler için açıklayayım. Dünyanın bir numaralı ülkesi olan Amerika'nın başkanı Obama park da koruları ile yürüyüşe çıkmış.  Bir de park da oturan iki Amerikalı vatandaş var. İkisi de normal bir günde bacak bacak üstüne atmışlar ve hiç pozisyonlarını bozmadan aslında normal bir günde parkın her zaman orada bulunmayan ziyaretçisi Amerikan Başkanı'na bakıyorlar. Sizde bu gibi bir durum Türkiye de olsaydı. Bankta oturan bu iki vatandaşın Türk olduklarını da düşünürsek acaba davranışları nasıl olurdu ? Belki de dünya bir tek Türkiye de olan devlet büyüğü kavramı karşısında bacaklar aşağıya iner ve o kişi hazır ola geçerlerdi. Siz seçiyorsunuz ama " Sizden Büyük " oluyor. Sanırım bizlerin en büyük problemlerinden biri de " Halktan daha büyük " insanlar yaratmamız.

DÜŞÜNMEK VE ANLAMAK BU KADAR ZOR MU?

Resim
İhsan Eliaçık tanıyanlarınız vardır; yada tanımayanlarınız vardır. tanımak isterseniz sizlere Wikipedia nın bu sayfasını ziyaret edebilirsiniz.( https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0hsan_Elia%C3%A7%C4%B1k ) İhsan Eliaçık aşağıda izleyeceğiniz video da aslında Osmanlı İmparatorluğu gerçeğini ve günümüzde Osmanlı İmparatorluğu sistemini savunup bu işi din boyutuna kadar taşıyanların hangi yolda olduklarını net bir şekilde anlatıyor. Sizce haksız mı ?

ÖZGÜRLÜĞÜN ARDINDAN

Resim
Türkiye'nin iki önemli gazetecisi Erdem Gül ve Can Dündar  25 Şubat 2016 akşam saatlerinde özgürlüklerine kavuştular. Konun derinliğine detaylı girmeyeceğim. Lakin bu olaydan tüm Türk Halkının çıkartması gereken çok önemli bir ders var. Haklı ve doğru olduğun yerde yılmadan, pes etmeden, ezilmeden, büzülmeden karşındakiler kim olursa olsun dimdik ayakta duracaksın. Duracaksın ki, bugün e kadar yalan ve iftiralar ile seni yıkmaya çalışanları, haklılığın ve doğruluğun karşısında ezip geçesin. Şimdi soruyorum ?  Asıl yargılanması gerekenler MİT tırları( bu tırlar ve içindeki tüm malzemeler ile tırların yakıtları halkın ödediği vergilerle temin ediliyor ) ile erzak ve yardım malzemesi taşıyoruz deyip Suriye deki terör örgütü veya örgütlerine silah malzemesi taşıyanlar ve taşıtanlar mı?  Yoksa bu suçu tüm kanıtları ile ortaya çıkartan  halkın gazetecileri mi ?  

ARTVİNLİLER BİR MÜCADELE VERİYOR. FARKINDA MISINIZ ?

Resim
  Ülkemin en güzel köşelerinden bir tanesi olan Karadeniz'in Artvin ilinde insanlar bir mücadele veriyor.  Aşağıda ki karelere baktıkça Artvinliler ile  gururlanıyorum; hem de bu ülkenin askerinin ve polisinin toprağını, doğasını, suyunu, havasını korumak isteyen insanına davranışlarından utanç ve nefret duyuyorum. Bu AKP hükümeti kimi temsil ediyor. Halkı mı? yoksa "Biz kendi diktatörlüğümüzü temsil ediyoruz." diyorlar ? Benim bildiğim demokratik ülkelerde şayet bir bölge de çalışma yapılacaksa önce projeleri ile yapılacaklar, o bölgeye kazandıracakları ve kaybettirecekleri ile halka anlatılır.  Ve insanların rızası alınır. Sizlerin bugün boğazınızdan geçen lokmalar bu vatansever insanların ödedikleri vergilerden çıkıyor. Yazıklar olsun. Sizleri bu ülkenin başına geçirenlere de sizlere de. Günahtır.  Yazıktır. Kendi insanına kendi çıkarları için ve ceplerine girecek paraları düşünenler için, bu yaptıkları Allah tarafından yanları

YEDİKLERİMİZ VE İÇTİKLERİMİZ KAÇ "KM" KOŞARSAK ERİR?

Resim
Yediğimiz ve içtiğimiz gıdaları eritmek için kaç kilometre koşmamız gerekiyor ne kadar biliyoruz ?  İşte cevabı sizler için hazırlanmış olan bu resimlerde