Kayıtlar

Temmuz 8, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

"İŞLER GÜÇLER"ADLI DİZİDEN "YALAN DÜNYA" YA HARİKA GÖNDERME

Resim
İşler Güçler'de Yalan Dünya karakterlerini taklit etti,izlenme rekoru kırdı Star TV ekranlarında yayınlanan ve kısa sürede fenomenhaline gelen İşler Güçler dizisinin dün akşamki bölümünde Yalan Dünya'yagönderme vardı.
Resim

TÜRKİYE GERÇEGİ

Resim

ACIMASIZ GERÇEKLER

Resim

CENNETİ SATANLAR VE KATİLLERİ

Resim
Bodrum’daki Pina Yarımadası 6 yıl önce ağaçlarla kaplı bir cennetti. 2008’de cennetin ortası oyuldu, ağaçlar katledilerek deniz dolduruldu. Şimdi ise o cennete bir otel kanlı hançer gibi dikilmiş durumda Bodrum’da 5 yıldızlı otel inşa etmek isteyen MNGHolding’e bağlı bir inşaat şirketi tarafından denizin kaçak olarak doldurulmasıyla gündeme gelen, kamuoyunun ve çevrecilerin tepkisini çekince durdurulan Pina Yarımadası’ndaki 80 dönümlük tahsisli alanda yapılan otel,cennetin böğrüne saplanmış bir bıçak gibi yükseliyor. MNG HOLDING E BAGLI MNG TURIZM SİZE DE YAZIKLAR OLSUN 2006 yılındaGüvercinlik’in karşısındaki Pina Yarımadası tamamen ağaçlarla kaplı bir doğalcennetti. 2008 yılında cennetin ortası oyuldu, ağaçlar acımasızca katledildi vedenize dolgu yapıldı. Milliyet’in o yıllarda yaptığı haberler üzerineçevreciler ayağa kalktı, yetkililer de harekete geçti. Sonrasında deniz dolgusu durdurulup ceza kesildi. Şimdi ise katledilerek oyulan yerde, dev bir otel inşaatı

KALBİM BOSNA DA

Resim
On yedi yıl önce Avrupa’nın göbeğinde tüm dünyanın gözleri önünde film izlercesine bir soykırım yaşandı. Srebrenitsa’da, bosna’nın bu güzel kentinin 14 yaşınıgeçmiş tüm erkekleri, toplam 8.373 kişi , 11 temmuz 1995 tarihinden başlayarak 5gün içinde şehit edildiler. Dünyayı yeniden şekillendirmek isteyen güçlerin dedesteği ve kışkırtması ile yapılan bu katliam aslında Bratunac, Zvornik, Foca,Prijedor, Višegrad, Brcko,Sanski most, Zepa, Doboj’da yaşananların devamı,bosna’daki soykırımların taçlandırılmasıydı. Soykırım, şu anda Lahey’de yargılanmakta olan Radovan Karaciç ve Ratko Mladiç komutasındaki ırkçı sırpgüçler tarafından gerçekleştirildi. Birleşmiş milletler gözetiminde, hatta onların ağır silahları kullanılarak 5 gün boyunca sürdürülen bu soykırımdan sonra ortaya çıkan vahşet görüntüleri akıllarakazındı. Insan hakları konusunda faaliyet gösteren birçok kuruluşun kayıtsızlığı, devletlerin “derin” sessizliği ile Srebrenitsa soykırımı sonraki yıllarda unutturulmaya çalışıldı.

BU NASIL BİR ÇİLE "İSTANBUL"

Resim

GÜNÜN SÖZÜ

Başlangıcı olan herşeyin bir sonu vardır 

HAYATLARI YALAN OLMUS "TERCÜMAN'A ÇEVİRİ UYARISI"

Resim
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Moritanya İletişim ve Parlamentoyla İlişkiler Bakanı Hamdi Ould Mahjoub iki ülkenin devlet televizyonları arasında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik anlaşma için bir araya geldi.   MİKROFONU UNUTTU Protokolün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bülent Arınç tercümanına talimat verirken mikrofonları unuttu.   HÜSEYİN AYGÜN'ÜN SÖZLERİ SORULDU CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Meclis'te cemevi açılmasına ilişkin talebi reddedildi. Aleviliğin bir din olmadığını belirten TBMM Başkanı Cemil Çiçek,"Alevilik İslam içi bir oluşumdur. İslam dininin ibadet yeri camidir'' dedi. Arınç'a Hüseyin Aygün'ün "Alevilik bir dindir ibadet yeri de cemevidir" sözleri soruldu.   BENİ KONUĞUMUZA MAHÇUP ETMEYİN   Gazetecinin sorusu sonrası "Arkadaşlar bu tür sorulara gireceksek bir yerde keselim beni konuğumuza karşı mahçup etmeyin. Bunlar iç politikaya yönelik konular." diyerek uyarı yaptı .