Kayıtlar

Nisan 17, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BUGÜN KENDİNİZ İÇİN NE YAPTINIZ?

Resim
Bugün kendiniz için ne yaptınız ? Bu soruyu acaba kendinize hangi aralıklar da soruyorsunuz ? Sanırım hiç... Farkında mısınız ?  Aslında yaşam gerçekten son kısa ve elimizdeki en büyük hazinemiz olan hayatı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bir gün ki " O an " her şey için çok geç oluyor ve hayatınız sona eriyor. Bugün çalışmadığım için kendim için bir şeyler yaptım. Bahçeye gittim. Biraz işlerimi hallettikten sonra grilli yaktım.  Ardından   ateş üzerinde harika bir Türk Kahvesi.  Kulağınıza nasıl geliyor?  Eminim içinizden " Offf harika " dediniz bile fakat siz neden bu veya buna benzer şeyler sadece kendiniz için yapmıyorsunuz. Ben kendime kırk yıl hatırı olan keyifli dakikalar yaşattım. Unutmayalım ki hayat kendimize  yaşattığımız keyifli dakikalar ile neşelenir.  Çalışmak ne kadar önemli ise hayatı ıskalamamak adına lütfen kendinize zaman ayırın.

ZAMAN VE İNSAN

Resim
Hafta sonu Zürih merkezde gezerken beni çok düşündüren bir görüntü ile karşılaştım. Kendi kendime şu soruyu sordum.  Zaman ve anların değerini ve kıymetini ne kadar biliyoruz?  Geçen her saniye içersin de başka şeyler için yeterince zaman harcarken,  kendimizi geliştirmek adına ne kadar zamanı lehimize kullanıyoruz ? Bir taksi şoförü ve müşteri bekliyor. Bu zaman diliminde boş boş etrafı seyretmektense kitap okuyarak kendi için çok kıymetli saniyeleri adeta bir hazineye çeviriyor. Haksız mıyım ?

BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN SANAT

Resim
Aşağıdaki video da sizlere Sanatın ne kadar önemli bir birleştirici güç olduğunu izletmek istiyorum. Bir toplumun gelişiminde çocuklarımız ne kadar önemli ise sanat da bu gelişimin en kıymetli temel taşlarından birini oluşturuyor. Sanat sadece gelişim için değil ayrıca birleştiricilik ve dostluk özellikleri ile toplumların atar damarlarından biridir.