TOPLU CEVAP

Fahri Şanlı, Ali Muhcu, Esra Göçmen, Erkut Ayvazoğlu, Berad Hasipi, Elif Kopuz, Ismail Yalçınkaya sayfamızda yapmış olduğunuz yorumları yeni okuma fırsatım oldu. Öncelikle şunu bilmelisiniz bu sayfa bir şiir sayfası değildir! Hatta ve hatta geçmiş de yapmış olduğum Kalp Hırsızı programı da tamamen bir şiir programı değildi.
Biz bu sayfada hayatı kimi zaman şiirler ile kimi zaman şarkılar ile kimi zaman hikayeler ile kimi zaman da düşüncelerimizi yazılara dökerek paylaşıyoruz. Öncelikle kafanız daki KALP HIRSIZI facebook sayfası ile ilgili yanlış tarz a bir açıklık getirmek istedim.


Hayatta bana göre iki gerçek vardır. Birincisi DOĞRU ikincisi YANLIŞ’dır. O neden ile tabiî ki hayatımız da yer alan doğruları ve yanlışları her platformda acık ve net bir şekilde konuşacağız ve tartışacağız. Yalnız bunu yaparken düşüncelerimizin nedenlerini de açıklamayı ve saygı çerçevesini aşmamayı UNUTMAYACAĞIZ.


Fakat sizler bunu gerçekten başarabilmiş insanlar olarak gözükmüyorsunuz. Bu ülkeyi seven ve gönül veren herkes doğru ya da yanlış düşüncelerini dilediği gibi söylemekte serbesttir. Lakin emir vari tarza da yazılar ile mensubu olduğunuz düşünce tarzını ifade edemezsiniz. Katılmadığınız bir konu varsa bunu nedenleri (tarih den ve günümüzden örnekler ile ) yazarak medeni bir şekilde ifade edebilirsiniz.


Bu ülkede işadamından işçisine, sporcusundan sanatçısına, gencinden yaşlısına herkes ülkesinin gelişmesi ve ilerlemesi adına düşünce ve faaliyetlerini DOĞRU bir şekilde yerine getirmek ile yükümlüdür.


Ayrıca Siyaset, insanın toplumsal yaşamında karşılaştığı ve toplumsal hayatı bir şekilde etkileyen her konuda müdahale etmesidir ki siz yorumlarınız içerisinde yer alan “uluç; lütfen siyasi yorum yapma arkadaşım.../ Siyasi yorum yollama arkadaş / Syn Uluç Vatansever, senin kompleksli ve korkak bir Kemalist olduğun ne kadarda belli. /kimseyle ilgili konuşmak sana düşmez / Biz bu sayfayı sen birilerini karaladığın veya birilerini övdüğün için beğenmedik.” gibi sözleriniz ile bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını benimsemiş gibi bir tarz içersinde olduğunuzu hissettiriyorsunuz.


BEN KEMALİST YA DA BUDİST YA DA sonu İST ile biten bir düşünce tarzının savunucusu değilim. Benim hayatımda bir tek İST var o da doğduğum yer İSTANBUL. Ama şunu söyleye bilirim ben bir VATANSEVER’ im.


Bu sayfanın tamamen bir şiir sayfası olduğuna inanan arkadaşlarım içinde güzel bir Nazım Hikmet şiirini paylaşmak isterim

VATAN HAİNİ


"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."


Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.






28.7.962
Saygılarımla
Uluç Vatansever

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR