UCUBE....


Bildiğiniz gibi yaklaşık bir buçuk yıldır İsviçre'nin Zürih şehrinde yaşıyorum. 

Bir kaç gün önce iş den eve dönerken, oturduğum kasabanın sıcak su ve ısı ihtiyacını karşılayan çöp fabrikasının yanından geçiyordum ki üst resimde görmüş olduğunuz heykelleri gördüm. Önce bir çöp fabrikasının önünde bu heykellerin işi ne diye düşünürken heykellerin yanında yer alan açıklayıcı tabela sayesinde bu sanat eserlerinin fabrika da yakılan çöplerin küllerinden yapıldığını okudum. 

Bu noktada tabiki normal olarak aklıma ilk gelen şey Kars da yaşanan ve        TC Başbakanı R.Tayyip Erdoğan'ın UCUBE yakıştırması ile kaldırttığı "INSANLIK ANITI" aklıma geldi.

Sanata ve sanatçıya desteğin bir ülkenin kültürel değerini arttırdığını düşünürsek ülkemizi yönetenlerin bu değerlere ne kadar özen ve önem gösterdikleri ortada....

Bir ülke'nin bedenin de dolaşan sanat damarını kesersen  o benden ya felç olur yada yok olur. Eeee o zaman da dilediğin gibi toplumu kendi ideolojilerinin ve hizmet ettiğin noktaların maskarası edersin.

Sanırım burada en büyük görev kendini nerede görmek isteyen toplum da....

Bakmak ile Görmek arasındaki farkı gerçekten anlamak lazım...

Türkiye yi yöneten devlet adamlarının bu anlamda  İsviçre yi yöneten devlet adamlarından örnek almaları gereken çok şey var sanırım.

ACABA UCUBE OLAN NE ????

DÜŞÜNCELER Mİ YOKSA SANAT MI ?

NOT : Resmin üzerine tıklayarak daha yakından görebilirsiniz


 





 

Yorumlar

ucube tayyip e cevap veren dedi ki…
Heykel güzel olmayabilir, belki çok güzel bir tarihi eseri gölgeliyordur ammaa,
Bu iktidarda şanlı tarihin önünde ucube kalıyor, Atatürk ün önderliğinde kurulan medeni ülkemizde ucubelikleri hat safada,
Ucubelikte başbakanla karısı en başı çekiyor sonrada, en güzel sempleri çirkinleştiren çirkin yapılan camiler ve arapça ezan sesi. Hatta tüm türbanlar.. Ayrıca ucube olan hurafelerle dolu imanları, Kutsal kitabın yanına koydukları hurafeler ucube mesela, bunlarıda yıkın.. Yerine güzel şeyler yapalım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR