YENİ iPAD


Yeni iPad’in halen iPad 3 mü yoksa iPad HD mi olacağı açıklanmadı ve “iPad” olarak lanse ediliyor.
Apple’ın merakla beklenen yeni iPad’i Apple’ın yeni CEO’su Tim Cook tarafından tanıtıldı. Apple, ‘The New iPad’ (Yeni iPad) olarak isimlendirdiği yeni tablet, sunumun ilerleyen dakikalarına gösterilen bir videoda ’3. nesil iPad’ olarak ifade edildi.

Yeni iPad hakkında daha önce ortaya atılan iddialardan pek çoğu doğru çıkmış görünüyor. Ekranda görünen yeni iPad’in görünümü iPad 2′ye çok benziyor. iPhone 4 ve 4S’te kullanılan yüksek çözünürlüklü Retina Display ekran teknolojisi yeni iPad’de de kullanılmış (2048×1536 piksel) ve Cihazın ağırlığı 600 gram seviyelerinde…
YENİ İPAD 4G’Yİ DESTEKLİYOR

Cihaz beklendiği gibi 4G ağ teknolojisini de destekliyor ve 4G modundayken cihazın batarya ömrü 9 saati buluyor.



YENİ iPAD’İN USA VE İSVİÇRE FİYATLARI
USA FİYATLARI
- 16 GB WiFi + 4G = 629 dolar
- 32 GB WiFi + 4G = 729 dolar
- 64 GB WiFi + 4G = 829 dolar
- 16 GB WiFi = 499 dolar
- 32 GB WiFi = 599 dolar
- 64 GB WiFi = 699 dolar

İSVİÇRE FİYATI
DIŞ GÖRÜNÜM, EBAT VE AĞIRLIĞI
Öncelikle yeni iPad’in, iPad 2′ye görünüm olarak çok benzediğini ve boyutlarının hemen hemen aynı olduğunu belirtmeliyim. Aşağıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi yeni iPad, sadece 0.6 mm daha kalın. Bu yüzden de yaklaşık 50g. daha ağır. Dolayısıyla yeni iPad’de görsel olarak bir yenilik yok.



Önsiparişler bu akşamdan itibaren ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Hong Kong, Singapur, Avustralya’da açılırken, diğer ülkelerde takvim 23 Mart olarak belirlendi.
Cook’un ‘Yeni iPad’ olarak tanımladığı tablet hakkında verdiği bazı bilgiler şöyle:
Son çeyrekte 15.4 milyon iPad satıldı. Bu her hangi bir PC üreticisinin sattığı toplam bilgisayar sayısından daha fazla. Örneğin HP son çeyrekte 15.1 milyon PC satmış.
iPad için 200 binden fazla uygulama var. Tim Cook, iPad’i 2 yıldan daha az sürede piyasada olan bir cihaz için ‘oldukça iyi’ olarak tanımladı ve diğer tabletler için bu kadar kaliteli uygulamalar olmadığını söyledi.
Geçtiğimiz yıl farklı markalardan 100 tablet modeli piyasaya sürüldü ama Cook’a göre hiç biri iPad ile rekabet edemedi.
VE YENİ iPAD’İN ÖZELLİKLERİ ŞÖYLE:
- Yeni iPad, eski modeline kıyasla dört kat daha yüksek piksele sahip,
- A5X çipli çift çekirdekli işlemci,
- HDTV 1080 piksel video kayıt özelliği,
- Arkasında 5 mega piksel iSight kamera,
- 2048 x 1536 piksel ekran çözünürlüğü,
- Maksimum 72 mbps 4G LTE (kablosuz hızlı veri transferi),
- Arka panelde aydınlatma,
- Apple tasarımı ISP,
- Hibrit IR filtresi,
- 4G ile 9 saat batarya ömrü,
- 9.4 mm kalınlık,
- 0,652 gram ağırlık,
- 4G LTE’nin yanı sıra WiFi, Bluetooth ve 3G.
iPAD 2 SATIŞLARI DEVAM EDİYOR
Yeni iPad, Apple’ın LTE teknolojisine sahip ilk ürünü oldu. Yeni efektler eklenen, adres defteri ve diğer içerikerinin görüntüsü güncellenen yeni iPad, çok daha gelişmiş bir editleme ara yüzüne sahip







iPHOTO
iPhoto uygulaması çok daha üst bir seviyeye çıkarılan yeni iPad, çok daha karmaşık ve üstün editleme araçları sunacak. iPhoto, iPad’le çekilmeyen fotoğrafların da editlenmesine imkan verecek, çözünürlüğü 19 mega piksele kadar çıkan fotoğraflar editlenebilecek.
SİRİ YERİNE VOİCE DİCTATİON GELDİ
Kendim de dahil bir çok kişi yeni iPad’e Siri’nin geleceğine kesin gözüyle bakıyorduk. Fakat Apple herkesi şaşırtarak Siri’yi yeni iPad’e koymadı. Onun yerine “Speech to Text” diye tabir edilen, sesi yazıya çeviren bir servisi ekledi. Sanal Klavye’de bulunan mikrofon şeklindeki ikona tıklanarak aktive edilen bu özellik sayesinde, konuştuklarımızı mail mesajı veya not olarak yazılmasını sağlayabiliyoruz.
Özetle Voice Dictation bir Siri değil. Sadece söylediklerimizi metne çeviren bir özellik, ve de tabii ki Siri gibi bunun da Türkçe desteği yok Sadece İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca gibi belli başlı dilleri destekliyor.
PERSONAL HOTSPOT (Kişisel Erişim Noktası)
iPad 3G kullanıcılarının en çok aradığı özelliklerin başında da, şu ana kadar sadece iPhone sahiplerinin yararlanabildiği Kişisel Erişim Noktası özelliği geliyor. Bu özellik, cihazımızdaki mobil interneti, yani operatörümüzden aldığımız internet hizmetini başka cihazlara (laptop, iPad, iPhone, vs.) kablosuz ağ üzerinden paylaştırmaya yarıyor.
Ben bu sayede iPhone’umdaki internet paketini, sadece Wi-Fi özelliği bulunan iPad 2′ime ve de Mac Book’uma kolayca paylaştırabiliyorum. Bu sayede de, özellikle ofis ve ev dışındayken ayrıca bir data paketi almak durumunda kalmıyorum. Fakat 3G modelini kullanan eski iPad sahipleri, kendi cihazlarındaki data paketini bu şekilde paylaştıramıyorlar, çünkü Apple iPad’lere böyle imkan sunmuyor.
Fakat Apple yeni iPad ile birlikte bu özelliği, eğer operatörümüz de desteklerse artık sunuyor. Fakat anladığım kadarı ile iOS 5.1 yükleseler bile eski iPad 3G ve iPad 2 3G sahipleri bu yeni özelliklerden yararlanamıyor. Açıkçası bunu test etme imkanım olmadı ama hiç bir yerde de açıkça yazmayınca böyle bir çıkarım yaptım. Tecrübe edenler olursa, yazıya yorum girerek sonucu paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Yeni iPad’de batarya ömrü 10 saat; 4G bağlantıdaysa 9 saat gidiyor. Yeni iPad 9.4 mm inceliğinde ve WiFi’lı modeli 652 gram ağırlığında. Önceki iPad 2 WiFi modelinin 601 gram olduğunu düşünürsek önemli bir ağırlık farkının olmadığını söyleyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR