150 ADIM GERIDEN GELMEK



TCDD, uzun mesafeli lokomotif-vagon işletmeciliği konsepti yerine, yukarıda resmini gördüğünüz ileri teknoloji dizel tren seti işletmeciliğine geçiyormuş.

Bu haber gerçekten Tren ulaşımı yapanlar için sevindirici bir haber hatta saatte 140 kilometre hız yapabilecek trenlerde, yolcunun istediği şekilde ayarlayabileceği uçak tipi koltuklar, LCD ekranla bilgilendirme sistemi, tam otomatik iklimlendirme, otomatik kapı ve fren sistemi bulunacakmış. 
Harika değil mi ? Bence de kesinlikle harika hatta insanın wawwww diyesi bile geliyor.
Yalnız TCDD, yolculara daha kaliteli hizmet vermek için lokomotif-vagon tren işletmeciliği konseptini 2015 yılına kadar değiştirecekmiş ki bu 3 yıl daha bu trenlere binmek için Türk halkının beklemesi demek.

Sefer noktaları Afyon-Eskişehir, İzmir-Ödemiş-Tire, İzmir-Söke, İzmir-Denizli, Afyon-Denizli, Afyon-Burdur, Konya-Afyon, Konya-Karaman, Kurtalan-Diyarbakır, Batman-Diyarbakır ve Gaziantep-Nusaybin olacakmış.

Gönül isterdi ki TCDD’ın değerli yöneticileri dünya tren işletmeleri teknolojisini yakından takip edip sorumlu olduğu halkına yılllaaar öncesinden bu ileri teknolojik yenilikleri ayrıca konforu kazandırmak için yeni ve eski hükümetler ile yakın dialoglar içersinde olup kazandırsalardı.
Bence bizim insanımız bu teknolojileri sadece şehirlerarası bazında değil şehir içi hatlar bazında hak ediyor.

Bunu neden diyorum?

İki yıldan beri İsviçre-Zürih de yaşamaktayım. Ben iki yıldan beri fakat buranın insanları yıllardan beri(tarih söylemiyorum moraller bozulmasın) TCDD’nin ve hükümetin büyük gurur ile bahsettikleri bu trenlerden daha konforlusuna yani çift katlısına şehirlerarası değil şehir içi hattı olarak biniyorlar. 
Bakın resmini de sizler ile paylaşayım.  

 Yahuuuu siz değerli geçmiş ve bu günkü Devlet yöneticileri bu zamana kadar nerelerdeydiniz. 
Bir hizmet yapacaksanız halkın parasını önce halkın içine kadar kullanacaksınız şehirler arası değil.

Değerli Türk insanım sende kış uykusundan kalkıp araştıracak okuyacak ve sorgulayacaksın ki tonlarca TL nin akıtığı senin paranın devlet kasasından Nerelere Nasıl Ne zaman Ne şekilde harcandığını bilesin. Senin oyların ile devlet yönetimine gelenler bir hizmet yaptıklarında kardeşim biz neden diğer ülkelerden daha sonra bu teknolojilere sahip oluyoruz diye bilesiniz.

Vayyyy vayyy vayyy adamlar yapıyor be demiyesiniz. Bunu tabiki yapacaklar çünkü halka(size) hizmet için varlar.  
AMA 50 ADIM GERIDEN GELEREK DEĞİL



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR