GÜZEL BİR GÜNÜN ARDINDAN

Dünde sizlerile paylaştığım gibi Luzern igeçtikten sonra Alp dağlarının arasında bulunan Grimselwelt de harika bir Cuma günü geçirdim. Tüm şirket olarak yapmış olduğumuz bu gezide bakın adım adım neler yaşandı.

GRİMSELWELT - KRISTALLWEG(Kristal Yolu)

İlk durağımız Grimseltwelt de  bulunan “Hotel Grimsel Hospis” de öğle yemeği lakin onun öncesinde yapay barajların bulunduğu sarp kayalıklar ile kaplı ve keskin virajlar dan oluşan  ayrıca haziran ayında bile kar ın kalkmadığı dağ yolunu geçmemiz gerekiyor.








HOTELGRİMSEL HOSPİS

Ve öğle yemeği için Kış mevsiminde yoğun kar yağışı nedeni ile sezonu mayıs ayında açan ve ulaşımın sağlanamadığı fakat bu sene yapımının bitmesi planlanan tünel vasıtası ile kış sezonunda konaklamanın açılacağı sessizliğin sessizliğinin dinlendiği, gökyüzünün gözleriniz ve bedeniniz ile bir nefes mesafesinde buluştuğu “Hotel Grimsel Hospis”deyiz.




















KWO  - GRIMSELWELTSTROM
HIDROELEKTIRIKTERMİK SANTRALİ

Vesıra geldi dağ üzerinde bulunan baraj ve doğal göllerinde biriktirilen kaynaksularının kaydırma yöntemi ile dağ ın en alt bölümünde bulunan göl ile dağınzirvesinde yer alan gölün altına kadar açılmış olan tünel ve özelplatformlardaki sistem ile akan su dan Zürih şehrinin tüm elektirik ihtiyacının karşılandığı ayrıca 4 ana enerji depolama merkezinin bulunduğu ve 1 Milyarİsviçre Frankı harcanarak yapılan Hidrotermik santralini gezmeye….

Not: Buranın bir diğer özelliği Hidrotermik santralinin inşaatı esnasında kristalmaden yataklarının tesadüf eseri bulunmasıdır. 
Kristal madeni hiçbir sismikcihaz ile bulunamayan bir madendir. 

Anlayacağınız bir taş ile iki kuş misali…




































  


TATLIVE KAHVE SONRASI EVE DÖNÜŞ
Eveet yorucu ve bir o kadar da farklı duygulariçersinde geçen gezi burada son buldu. 

Kıssadan hisse eğer resimleri dikkatliincelediyseniz burada ki dağların göllerin ve kar ın aynısı ülkemizin özellikledoğu kesiminde mevcut lakin bu ülkeyi Atatrük sonrası yöneten ne kadar seçilmişmilletin vekili varsa hepsi ülkeyi İstanbul-Ankara-İzmir den ibaret bilmişler.

2004 senesinde Best FM de çalıştığım dönemde BestEkspress adlı organızasyonumuz için 20 il 34 üniversite gezerken Tunceli,Kahramanmaraş,Gaziantep yollarında  o sarp dağları hatta doğal gölleri ve Haziran ayında erimemiş karları sanki İsviçre de tekrar gördüm. Lakin buralarda turistik geziler yapılırken benim ülkemde kervan geçmez kurşun izleri ile dolu terk edilmiş dağ evleri vardı. 

Bir ülke doğusu batısı güneyi ve kuzeyi ile bir bütündür. 
Dağılımlar eşit olmadığı sürece hem insanlarımız fakirleşir hem de doğamızın bize sunduğu nimetlere kurşun izleri ve sarp taşlara bakarak izleriz. 

Bu vatanı bölmekte bütün yaşatmakta bizim elimizde  

Uluç Vatansever



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR