SURİYE HEPTEN ŞAŞIRMIŞ

Suriye Enformasyon Bakanı Omran El Zubi kayıp Türkpilotlarının ellerinde olmadığını ve uçağı da İsrail'e ait sandıkları içinvurduklarını söyledi.
A Haber canlı yayınına bağlanan Suriye EnformasyonBakanı Omran El Zubi, "Biliyorsunuz bulunduğumuz bölgede İsrail gibi birSiyonist ülke var. Türk uçaklarıyla İsrail uçakları birbirine benziyor. İsrailuçağı Suriye'ye girerse ateşle karşılaşır. Uçak İsrail uçağı sanılmış olabilir,biz Türk uçağını düşürmek istemedik" dedi.
İKİ PİLOTLA İLGİLİ HİÇBİR BİLGİMİZ YOK
Zubi "Şu ana kadar iki pilotla ilgili olarakhiçbir bilgimiz yoktur. Bizim temennimiz canlı, hayır ve selamet içerisindeolmalarıdır. Suriye'nin bir saldırı yapmadığının altını çiziyorum. Türkiye veSuriye ilişkilerinin daha iyi bir noktada olmasını temenni ediyorum. Türkiyeuçağı Suriye bölgesine girmiştir. Meçhul bir hedef olarak karşılık verilmiştir.Türkiye'nin uçağı olduğu için düşürülmemiştir. Suriye kesinlikle hiçbir Türkuçağını düşürmek istememiştir. Türkiye halkı bizim kardeşlerimiz vearkadaşlarımızdır. Bu meseleyi bu çerçevede anlamamız lazımdır. Bu sakinliklede meselenin anlaşılması gerekir. Askeri çerçevede de bir sükûnet şarttır. "diye konuştu.
Zubi şöyle devam etti:
"Bizim kanaatimize göre bütün sorumlu olan kişilerbu bölgede, bu meselelerde ve ülkelerarasındaki ilişkilerde bütünleşme ve aynızamanda iyi niyetler üzerine bina edilmesi gerekir. Sadece bazı şahsitahminlerle yapılmaması lazım. Şahsi istekler, yanlış bilgiler üzerine binaedilmemesi lazım. Bu bölgede bizim istediğimiz istikrardır, barıştır. Ülkelerinbirbirlerine yardım etmeleri lazım. Türkiye'nin Suriye'deki olaylara tavrınıbiliyorsunuz. Aynı zamanda Erdoğan'ın bu konudaki tavrını biliyorsunuz. Suriyeliderlerine karşı da tavrını biliyorsunuz. Suriye rejimi tarafından acı ve kötübir şeydir. Bu sebepten, Suriye'de olan olayları daha iyi anlamamız, görüşlerisadece bir taraftan almamız lazım."
UÇAK KASITLI OLARAK DÜŞÜRÜLMEDİ

"Benim şahsi kanaatim, bu konu daha hiçaraştırılmadı. Daha hükümet gelecek saatlerde ilk oturumu yapılacak, ilktoplantısı gerçekleşecektir. Suriye kesinlikle kasıtlı bir şekilde Türkiye'yihedef almamıştır. Hiçbir zaman bu mantıkla yaklaşım da yoktur. "

UÇAK İSRAİL'İN SANILMIŞ OLABİLİR

"Olan olay; bu uçak tanımlanamayan bir uçaktı veçok alçak bir şekilde uçuyordu, bir füzeyle düşürülmedi. Kasıtlı olan birmesele değildir. Bildiğiniz gibi, Orada İsrail diye bir ülke var ve bu Siyonizmülkesinin uçakları Türkiye'deki uçaklara çok benziyor, ikisi de aynıfabrikadan, Amerika'dan çıktığı için, Suriye onu İsrail uçağı zannetmişolabilir. Bir İsrail uçağı herhangi bir zamanda Suriye arazisine girdiğitakdirde kesinlikle ateşi karşısında görecektir. Veyahut tanınmayan bir uçak daaynen bu şekildedir. Bizim için Türkiye'den gelen uçak tanınmayan bir uçaktır.Biz Türkiye'nin bir uçağını düşürmek istemedik. Türkiye ile Suriye ararsındabir kriz olmasını istemiyoruz. "

Sınır ihlali yapan bir uçağa telsiz baglantısı ile hangi ülke uçağı olduğu sorulamıyor mu? Kendini tanıtması istenmiyor mu ? yada sınırdan dışarı çıkması için önce uyarı yapılmıyor mu ?

Benim bildiğim yapılabiliyor.

YOK YOK BUNLAR ŞAŞIRMIŞ

Uluc Vatansever

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR