TÜRK SANATÇISININ BAŞARISI

Berlin Filarmoni Orkestrası’nın tek Türk sanatçısı ForaBaltacıgil (29), 300 adayı geride bırakarak, dünyanın en önemliorkestralarından New York Filarmoni’ye kontrbas grup şefi seçildi. Baltacıgil,Eylül ayında çellist kardeşi Efe ile Berlin Filarmoni’nin solistleri olarakİstanbul’a gelecek.
Kontrbas çalmaya dokuz yaşında İstanbul ÜniversitesiDevlet Konservatuvarı’nda başlayan Fora Baltacıgil, kariyerinde hızlı adımlarlayükselmeye devam ediyor. Müzisyen bir aileden gelen Baltacıgil, dünyanın enprestijli orkestralarından New York Filarmoni’nin kontrbas grup şefi oldu.
‘Ondan daha iyisi olamaz’
2002-2006 arasında dünyaca ünlü Curtis Institute ofMusic okulunda Harold Robinson ve Edgar Meyer ile çalışan Baltacıgil, sonrakiüç yıl Minnesota Orkestrası’nda çalıştı. 2004’te Delaware Senfoni KonçertoYarışması’nda birincilik ödülünün sahibi oldu. 2006’da Riverside SymphoniaCaprio Genç Sanatçılar Yarışması’nda birincilik kazandı. 2009’da MinnesotaMcKnight Derneği Sanatçı Bursu kazanan genç kontrbasçı için Amerikan müzikforumu TalkBass’ta “Bu iş için Fora’dan daha iyi bir adam bulunamaz” yorumlarıyapılıyor.

Baltacıgil Biraderler Eylül’de İstanbul’da
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 40. yıl etkinliklerikapsamında Berlin Filarmoni Orkestrası, daimi şefi Sir Simon Rattle yönetiminde27 Eylül Perşembe Haliç Kongre Merkezi’nde bir konser verecek. Konserde çellistEfe Baltacıgil ile kardeşi kontrbas Fora Baltacıgil solist olarak katılacak.Schubert’in ‘Bitmemiş Senfoni’si adlı eserinin seslendirilmesinin ardından Efeve Fora Baltacıgil kardeşlerin solistliğinde Bottesini’nin “Viyolonsel veKontrbas için Düzenlenmiş Grand Duo Concertant”ını seslendirilecek. Orkestra,programı Beethoven’in “La majör 7. Senfoni”si ile noktalayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR