CENNETİ SATANLAR VE KATİLLERİ


Bodrum’daki Pina Yarımadası 6 yıl önce ağaçlarla kaplı bir cennetti. 2008’de cennetin ortası oyuldu, ağaçlar katledilerek deniz dolduruldu. Şimdi ise o cennete bir otel kanlı hançer gibi dikilmiş durumda
Bodrum’da 5 yıldızlı otel inşa etmek isteyen MNGHolding’e bağlı bir inşaat şirketi tarafından denizin kaçak olarak doldurulmasıyla gündeme gelen, kamuoyunun ve çevrecilerin tepkisini çekince durdurulan Pina Yarımadası’ndaki 80 dönümlük tahsisli alanda yapılan otel,cennetin böğrüne saplanmış bir bıçak gibi yükseliyor.
MNG HOLDING E BAGLI MNG TURIZM SİZE DE YAZIKLAR OLSUN

2006 yılındaGüvercinlik’in karşısındaki Pina Yarımadası tamamen ağaçlarla kaplı bir doğalcennetti. 2008 yılında cennetin ortası oyuldu, ağaçlar acımasızca katledildi vedenize dolgu yapıldı. Milliyet’in o yıllarda yaptığı haberler üzerineçevreciler ayağa kalktı, yetkililer de harekete geçti. Sonrasında deniz dolgusu durdurulup ceza kesildi. Şimdi ise katledilerek oyulan yerde, dev bir otel inşaatı yükseldi. Deniz dolgusuna dokunulmadı, katledilen ağaçların yerineyenileri dikilmedi. Böylece cennet, betona yine yenildi.
YAZIKLAR OLSUN İKİNİZE

Yangından bir yıl sonra 2008 yılında, 80 dönümlük arazinin tahsisini alan MNG Holding’e bağlı Günal İnşaat, Pina Yarımadası önündeki körfezde yapacağı 5 yıldızlı otele iskele kurmak için yaklaşık 5dönümlük bir alanı kaçak olarak doldurmuştu. Çevrecilerden gelen tepkiler üzerine, dolguyu yapan şantiye müdürü, “Herkes dolduruyor. İzin bekleseydik zaman kaybederdik. Para cezasını bekliyoruz” diye bir açıklama yapmıştı.Çevreciler başta olmak üzere birçok kesimden yoğun tepki gelince, holdinge 46bin 500 liralık para cezası kesildi, dolguyu kaldırması için de 1 yıllık süretanındı. Dosyayı inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın tepkisi desert olmuş, “Orada hiçbir izin söz konusu değildir. Eski haline getirmek içinne gerekirse yapılsın. Dosya önüme gelse de doldurulan alan eski halinegetirilmeden ve yanan arazi ağaçlandırılmadan bakmayacağım” demişti. Bakanın buaçıklamasının ardından bir ay sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı, iznin Maliye Bakanlığı tarafından verildiğini açıklamıştı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR