STREET PARADE 2012 ZURICH


Bu haftasonu yani 11 Ağustos 2012 tarihinde Zürih de düzenlenen STREET PARADE festivalindeydim. İnsanların çılgınca eğlendikleri ve özellikle Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelenlerle yaklaşık 1 milyonun üstünde insanın bir araya geldiği bir şölen. Zürih gölünün kenarında altı farklı noktaya kurulan dev sahneler ve bunun yanı sıra göl kenarında bulunan yoldan gecen sahneye dönüştürülmüş 10-15 tane tır ve muhteşem sahne showları güneş ve müzik ile birleşince ortaya insanların çılgınca eğlendikleri bir şehir partisi ortaya çıkıyor.
Güvenliğin tamamen özel güvenlik şirketlerince sağlandığı organizasyonda üniformalı polisler sadece giriş noktalarında bulunuyordu. Tabii ki sivil polislerinde bulunduğu festivalde en enteresan olan noktalardan biri de herhangi bir baskı olmadan insanların özgürce eğlenebilecekleri bir ortam oluşturulmuş olmasıydı.
Festivalde yaklaşık 3-4 saat kaldım ve sadece 1 kavga olayına şahit oldum ki o da yaklaşık 15-20 saniye sürdü. İnsanların o güneş altında aldıkları alkol ü de düşünürsek sadece eğlenmeye odaklı olmaları ve birbirleri ile kesinlikle dalaşmamaları bir diğer farklı noktaydı. Düşünsenize böyle bir organizasyonun İstanbul da olduğunu sanırım kan gövdeyi götürürdü. Hele ki yılbaşında yaşanan ABAZA-SAPIK vakalardan sonra düşünmesi bile insanın ruhunu karartıyor.
Festivalin bir diğer eğlenceli tarafı gölden dolayı insanların sadece kara da değil tekne ve yatları ile organizasyon alanına gelerek festivale suda eşlik etmeleriydi.
Aşağı da sizlerle bu festivali video ve fotoğraflar ile paylaştım. Bakalım sizlerin düşüncesi ne olacak ?









































































































































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR