UĞUR MUMCU - DENİZ GEZMİŞ - AZİZ NESİN VE TÜRKİYE


Hani derler ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye bence Türkiye de  bunun en büyük örneği Uğur Mumcu, Aziz Nesin, Deniz Gezmiş ve benzerleridir.

Türkiye öyle bir konumdadır ki bizim dışımızda herkes (dünya ülkeleri) bunun farkındadır.  Bir kapı düşünün ki iki farklı dünya ya açılan tek geçiş yolu.. Birinde olan diğerinde yok diğerinde olan öbürsünde yok.
Her ikisi de aslında birbirine muhtaç lakin her ikisi de farklı kültürlerin çocukları....

Aslında kim ki bu kapının anahtarını ele geçirirse iste o zaman istediği gibi her şeye yön verebilir.

İste Türkiye’nin de konumu ayni bu kapı gibi

Ve bu kapının anahtarını ele geçirmek isteyenler bunu başarabilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Bir ülkenin ileri seviyelerde olabilmesi için insaninin düşünen üreten kuralları uygulayabilen ve uygularken de kültürüne özüne sahip çıkabiliyor olması gerekmektedir.

İnsanın doğruları ve yanlışları dürüstçe, korkusuzca söyleyebiliyor olması gerekmektedir.  Söylenilen doğruların uygulanabilmesi ayrıca söylenilen yanlışların da düzeltilmesi insanların yaşadıkları topraklarda  gerçek bir toplum olmasına itecek en önemli unsurdur.

Lakin bu ülkede doğru konuşanlar yanlışları anlatanlar hep susturuldu. Susturulmaya çalışmalar da devam edecektir. Önemli olan toplumun kendi içinden çıkan bu değerlerin susturulmaya çalışılmasına ne kadar karşı koyduğudur.

Fakat görüyorum ki ülke insanı gerçekten uyumaktadır. Bakın bu ülkede Uğur Mumcu, Aziz Nesin ve benzeri nice değerli düşünürler ve bilim adamları ya öldürülerek susturuldu ya da öldürmeye teşebbüs edilerek susturulmaya çalışıldı.  Bizlerse bütün bu olanları “vah vah yahut hadi ya” gibi tepkiler ile adeta bir Hollywood filmi seyredercesine takip ettik.

Şimdi geri dönüp  baktığımızda bu düşünürlerimizin konuşmalarının yer aldığı video kayıtlarında bugün ki Türkiye yi ne kadar da net ve olacakları önceden bilircesine anlatmış olduklarını görüyoruz.

Bu durumda bazı şeyler içinde pek şaşırmamak lazım değil mi?

Onlar gerçeklerin farkında ve doğruların peşinde koşup silahların gölgesinde canlarını ortaya koyarlarken bizler ise gözlerimizi kapatıp bir masal dinlercesine rüyalara dalmışız. Ve halen de aynı şeyleri yapmaktayız.

Unutmayınız ki bir ülke yi ele geçirmek istiyorsanız önce o ülkenin gerçekleri konuşan düşünür ve sanatçılarını susturacaksınız. Daha sonra da ordusunu içten girerek sistemini bozacaksınız. Sonrasında kapının anahtarı elinizde ve gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Aynı dünden bu güne yapılanlar gibi…

Saygılarımla

Uluç Vatansever



DENİZ GEZMİŞ İDAM GÖRÜNTÜLERİ



UĞUR MUMCU PANEL KONUŞMASI 




CEVAP15 YIL ÖNCE UĞUR MUMCU
(BUGÜN BELGESELİ)




AZİZ NESİN BUGÜNÜ YILLAR ÖNCESİNDEN ANLATIYOR
Dönemin Refah Partili Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile televizyonda Sivas Olaylarını tartışan Aziz Nesin, katliamdan sonra halkı "dincilerin iktidarı ele geçirmek için devlete sızmaları" konusunda uyarmıştı


1MINUTE e AZİZ NESİNDEN CEVAP

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR