SULTAN TAYYİP ERDOĞAN

Sozcu.com.tr/ CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,Başbakan Erdoğan’ın devlet bütçesinden yaptığı harcamaları sorguladı. İnce,TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın Meclis’te bulunan vehaftada sadece bir gün kullandığı makam odasında yapılan tadilatlarınmaliyetini sordu.
330 BİN LİRA ÖDENDİ
TBMM Başkanlığı’ndan gelen cevap göre, Erdoğan’ınhaftada bir gün kullandığı TBMM’deki makam odasının tadilatı için tam 330 binlira ödendi.
Zorunlu durumlarda kullanılması için verilen örtülüödeneğin rekor düzeyde kullanılması tartışmaları bitmeden, şimdi de makamodasının tadilatı için harcanan para büyük tepki topladı. CHP MilletvekiliHurşit Güneş geçtiğimiz gün örtülü ödenekten 870 milyon lira harcandığınıortaya çıkarmıştı.
ÖRTÜLÜ ÖDENEKTE REKOR
AKP Şanlıurfa Milletvekili Meclis’e 30 bin liralıkbenzin faturası getirerek tartışmalara konu olurken, AKP Sivas MilletvekiliNursuna Memecan da 26 bin lira telefon masrafı ile rekor kırmıştı. Bu rekorlarabir yenisi de Erdoğan ile eklendi. Erdoğan’ın makam odası, bir ev fiyatınayenilendi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin soru önergesiüzerine, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından verilen bilgiye göre, makamodasının tadilatı için tam 330 bin lira para harcandı.
Verilen bilgiye göre devlet bütçesinden harcanan 330bin lira, Erdoğan’ın odasındaki ahşap lambri duvar kaplaması, sıva, alçı,parke, lavabo, kapı, dolap imalatlarında ve elektrik ve su tesisatındakullanıldı. Ayrıca odadaki masa, koltuk,sandalye ve sehpalar yenilendi.
İKİ ODAYA 510 BİN TL
CHP Grup BaşkanvekiliMuharrem İnce, Meclis Başkanı’nın makam odasının yenilenmesinin maliyetini desordu. TBMM Başkanlığı’ndan verilen yanıtta, TBMM Başkanlık makamı odasında (makamodası, dinlenme odası, çalışma odası ve tuvalet) Ahşap duvar kaplamaları, ahşapparke ve süpürgelikleri, ahşap kapı kasaları ve kanatları yenilenmiş, ahşappencere doğramaları ile ısıtme-soğutma havalandırma sistemlerinde bakım veoranımlar yapılmıştır. TBMM Başkanlık makamı odasındaki tadilatın maliyeti180.000TL’dir denildi.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR