UĞUR DÜNDAR DAN


Sev giliokur la rım,
AKP ik tida rı nınbüt çe si ya ma lı boh ça gi bi. Öy lesi ne bü yük açık lar var ki, ar tık di kiştutmu yor. Ama bu kor kunç açık, ik ti da rın pa ça la rı nı tu tuş tu ru yor!
AKP büt çe açık la rı na kay nak bul mak zo run da.
Do ğal ga za zam yap tı lar yet me di, elektri ğe yük len di ler kes me di, iğ ne denip liğe her şe yin fi ya tı nı artır dı lar, yi ne de büt çe nin iki ya ka sıbir ara ya gel me di!..
O hal de ge ri ye ne kal dı? Gel sin Cumhu ri ye t’ in 80 yıl lık bi ri ki mi…On la rı satmak tan baş ka ça re yok! Yıl so nu na kadar mil le tin bir yı ğınvar lı ğı da ha sa tı lacak.
Ya ni ik ti dar eko no mi nin de ğir me ni ni, yi ne ta şı ma suy la dön dü re cek!
Eko no mi uz ma nı Prof. Dr. Ci han Dura ‘-nın çar pı cı ma ka le si, du ru maışık tu tu yor:
“Bir ai le rei si dü şü nün, iş siz, pa ra sız kal mış, evin de kap ka cak, yor gandö şek ne var sa sa tı şa çı ka rı yor. Kim ol sa bu ada mı ayıp la maz mı? Gitken di ne bir iş bul, ça lış, doğ ru dü rüst bir ge lir kay nağın ol sun de mezmi? An cak bu nu bir hü kü met ya par sa iş de ği şir; kim se den ses çık maz,gör mez den ge li nir! Hat ta al kış la yan lar bi le çı kar.”
* * *
İş te “Yağ maHa sa n’ ın Bö re ği ” mi sa li ka pış ka pış gi de cek ba zı
ka mu mal la rı:İz mir Lima nı ’n da ki Te ke l’ e ait gay ri men kul ler ve ma ki ne ler…Kemer köy Li man Sa ha sı, Ha mi ta bat Santra lı, oto yol lar ve köp rü ler…
17 akar su san tra li, 1 ter mik san tral, 2 Bo ğaz köp rü sü, 8 oto yoldan olu şan, toplam 10 var lı ğın da hil ol du ğu “o to yol pa ke ti ”…
Bu pa ketiniçin de ki en bü yük var lık oto yollar.Yer li ya ban cı birçok kon sor si yu mun iş ta hı nı ka bar tan pa ket ten,AKP bü yük ge lir bek li yor.
Ak de niz Elek trik, Bo ğa zi çi Elek trik, Gediz Elek trik de git ti gi di yor!
Sa tış sı ra sın da Baş kent Do ğal gaz da var…
Halk Ban ka sı ’n da ki ka mu his se si ise hal ka, par don pa ra ba ba la rı naarz da! Onu Va kıf ban k’ ta ki ka mu his se si nin satı şı iz le ye cek.
Türk Te le ko m’ da ki ka mu his se le ri de sa tı la cak.
TCDD’ ye ait İz mir Kru va zi yer Li ma nı da, 46 yıl sü rey le iş let me hak kıve ri le rek özel leş ti ri le cek.
Kö şem yet me ye ce ği için, uza yıp gi den lis te nin tü mü nü yaz mı yo rum.
* * *
Prof. Dura ’yagö re AK P’ nin ik ti da rı nı yük se len bir skor la ko ru ma sı nın en bü yükne de ni, iş te bu sa tış lar! “Ön ce ki hü kü met ler den hiç bi ri, Ata mi ra sı nıböy le si ne vah şi bir iş tah la sa tıp sa vur ma mış tı, hal kın sırtın danböy le si ne gü nü kur ta rı cı kay nakla ra ka vuş ma mış tı ” di yor.
AKP, eko no mi de ya pı sal re form yapmak ye ri ne, sırf ik ti da rı nı de vamet ti rebil mek için, Cum hu ri ye t’ in 80 yıl lık bi riki mi ne can kur ta ransi mi di gi bi sa rı lı yor.
Pe ki ya rın lar? Ge le cek ku şak lar? On lara ne ka la cak?
Bun lar ki min umu run da! AKP se çim le ri ka zan sın, Baş ba kan Er do ğan“Baş ka n” ol sun, ge ri si ko lay!
* * *
Vah şi yağma nınbir aya ğın da da TO Kİ var.
TO Kİ has ta ne ar sa sı, ye şil alan, as ke ri böl ge de mi yor, is te di ğidü zen le me yi yapıp gi ri yor, be ton la rı di ki yor!
İs tan bu l’ da as ke ri böl ge ol du ğu için bu gü ne ka dar ye şil ka lan sonalan lar da
TO Kİ eliy le be ton rant pro je le ri ne dönüş tü rü lü yor.
Ör ne ğin Ha dım kö y’ de, zırh lı bir li ğin terk et ti ği or man lar la ku şa tıl mışara zi de 3 mil yon nü fus lu ye ni bir kent ku ru luyor.
Tür ki ye ’nin var lık la rı, se çim ka zan ma uğ ru na vah şi yağ ma ya kur banedi li yor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR