BU CUMHURİYET ERDOĞAN’A NE YAPTI?

"Soner Yalçın diye sakallı bir gazeteci vardıtelevizyonda söyledi diyecekler. Eğer onunla mücadele etmezse yok olur."
Gazeteci Soner Yalçın, dün akşam Ulusal Kanal’da ÜmitZileli’nin sunduğu Sesli Gazete programına katıldı. Gündeme ilişkin önemliaçıklamalara imza atan Yalçın, herkesi 10 Ocak Perşembe (Bugün) Silivri’yeErgenekon duruşmalarını izlemeye ve birlik olmaya çağırdı. ‘Tek tekyakalarlarsa bizi yok ederler’ diyen Yalçın, Erdoğan’ın odasında bulunanböcekleri de değerlendirdi.
BAŞBAKAN YA MÜCADELE EDECEK YA YOK OLACAK
Başbakan’ın ofisinde bulunan böceklere değinen SonerYalçın, Başbakan’ın odasına o böcekleri kim koydu? Başbakan önce alacak, oÜmraniye’deki konuşmaları dinleyecek. O konuşmaları kim yapıyorsa, böceği koyanodur. Odatv’ye sahte virüs belgelerini kim koyuyorsa Başbakan’ın ofisine böcekkoyanlar da onlardır. Soner Yalçın diye sakallı bir gazeteci vardı televizyondasöyledi diyecekler. Eğer onunla mücadele etmezse yok olur. Başbakan ya bunlarlamücadele edecek ya da yok olacak” dedi.
Zekeriya Öz’e her zamanki çağrısını yineleyen Yalçın“En güçlü dosyasını alsın gelsin, istediği kanalda istediği zaman oturuptartışalım” dedi.
Ergenekon, Balyoz ve Odatv davasındaki çelişkilerin dekonuşulduğu programda 28 Şubat’tan Susurluk kazasına, Soros’tan Erbakan’a kadarbirçok konu irdelendi. Erbakan yaşasaydı, Balyoz, Odatv, Ergenekon davalarınadestek verirdi diyen Yalçın, “Erbakan’ın en büyük hatası Susurluk’un üzerinegitmemesidir” diye konuştu.
BU CUMHURİYETERDOĞAN’A NE YAPTI?
Biz bu kadaralçalmayı nerede öğrendik, ben bunu kabul etmiyorum. Biz bu sıradan kötülüğebiz nasıl mahkum olduk. Benim karşı çıktığım bu. Biz siyasi olarak başkayerlerde olabiliriz ama tartışabiliriz. Biz bu kötülüğe nasıl mahkum olduk ya.Ben bunu kabul etmiyorum. Televizyon ekranlarına çıkan insanlar nasıl bu kadarbağnaz olabiliyorlar. Nerede yetişti bunlar. Sayın Başbakan’ın kendisi bile,kininizi takip edin diyor. Kardeşim sen kininin peşini takip et de, buCumhuriyet sana ne yaptı da bu kadar kinlendin ya? Senokula gittin ya. İmam Hatip istedin, İmam Hatip’e gittin. Şirkete gittinçalıştın. Hani solcu olsan, onu bile biraz anlayabilirim ki hiçbir solcu böyledemez. İnsanı yok eder kin. İnsanı bayağılaştırır.
FAZIL SAY’A DESTEK
Son dönemlerde sert eleştirilere maruz kalan ve geçtiğimizgün kaza geçiren sanatçı Levent Kırca’ya da büyük destek veren Yalçın, piyanistFazıl Say’ın da yanında olduğunu belirtirken, “Fazıl Say gibi değere sahipolmak büyük bir onurdur. Sanatçı büyük bir değerdir. Besteci olan bir insanınyanında biz bir hiçiz. Ben Soner Yalçın olarak Fazıl Sayın yanında bir hiçim. ”diye konuştu.
SİLİVRİ’YE DAVET
Yalçın, bugünkü Ergenekon duruşması için herkesiSilivri’de toplanmaya ve birlik olmaya davet etti. “Kollektif bir ruhu ayağakaldırmamız gerekiyor” diyen Yalçın, “Ah vah demeye gerek yok devrimci aydınlarSilivri duvarlarını yıkarak çıkacaklar. Karar mahkemede alınmıyor, birlikolmamız lazım, karşı durmamız lazım. Dışarıdaki insanlara sesleniyorum, o insanancak senin iradenle çıkar. Mahkemeyle çıkmaz o. Sen 13 Aralık’ta gittiğinzaman, kitlesel yürüyüşünü yaptığın zaman çıkar. ” diye konuştu.
Büyük ilgi gören program Twitter’da da Türkiyegündemine oturdu.
Kaynak: Sözcü Gazetesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR