MUHTEŞEM EFES



Anadolu Efes, son 1.5 dakikasına 7 sayı geride girdiği maçta mucizeyi gerçekleştirdi, Lucas’ın bitime 2 saniye kala hücum ribaundu sonundaki basketiyle Olimpiakos’u devirdi. Gözler Yunanistan’daki son maça çevrildi

Anadolu Efes, THY Euroleague çeyrek final serisinin 4. maçında Olimpiakos’u nefes kesen maçın ardından 74-73 yenmeyi başardı, durumu 2-2 yaptı. Maça boyalı alan sayılarıyla başlayan temsilcimize, Papanikolaou ve Law’ın arka arkaya üçlükleriyle karşılık vererek skorda üstünlüğü ele alan Olimpiakos, 16-6’da 10 farkı yakaladığı ilk periyodu 20-12 üstün bitirdi.
İkinci çeyreğe Barac’ın 6 sayısıyla başlayan ve 22-20’de farkı 2’ye çeken temsilcimiz karşısında, Olimpiakos yine üçlüklerle skor buldu, 14. dakikada skor konuk takım lehine 29-20 oldu. Kerem Tunçeri ve Farmar’dan gelen üçlüklerle Efes bir kez daha maça ortak oldu ancak ilk yarıda tam 9 üçlük bulan Olimpikos, devreyi de 44-38 önde tamamladı.
3. çeyrekte Savanovic ile etkili olan ve 26. dakikada 53-52 ile farkı 1 sayıya indirmeyi başaran Efes, kolay atışlardan yararlanamayınca öne geçme fırsatı bulamadı, Olimpiakos, Hines’ın basketfaul sayısıyla son çeyreğe de 58-56 üstün girdi.
Semih’in basketleriyle başladığı son çeyreğin başında 60-58 öne geçmeyi başaran Efes, uzun süre skor bulmakta zorlanınca konuk takım 38. dakikada 70-62 öne geçti. Ancak Efes pes etmedi, bitime 30 saniye kala Farmar ile farkı 2’ye indirirken, aynı oyuncu ile 18 saniye kala faul çizgisine gitti. Farmar ilkini atıp, ikinciyi kaçırsa da, top Olimpiakos’tan çıktı ve yine Efes hücuma başladı. 2 saniye kala Shipp’in şutu çemberden sekse de, Lucas’ın tipi, Efes’i 74-73 öne geçirdi, maç da bu skorla bitti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR