TAYYİP ERDOĞA'NIN YAKIN DOSTUNDAN ŞOK AÇIKLAMA

 

Tayyip'in sırdaşı ve dostu Mustafa Duran, Gezi olaylarını SÖZCÜ'ye AKP gözüyle değerlendirdi: "Bu olaylardan önce, Ankara'yı MHP alacaktı, İstanbul'u da CHP. Bu oyun bozuldu. Bu halkın çocukları gereken cevabı veriyor..."

Ali GÜLEN- DÜSSELDORF / SÖZCÜ

AKP’nin Avrupa ayağı olan UETD’nin çağrısıyla dün Almanya’nın Düsseldorf Kenti’nde yapılan ve SÖZCÜ’nün de izlediği “Demokrasiye saygı mitingi” beklenen ilgiyi görmedi. Yaklaşık bir aydır süren çağrılara, binlerce afişe, konsoloslukların devreye girmesine rağmen en fazla 15.000 kişi toplanabildi.  Bu kişilerin bir çoğu da diyanet camilerinden 200′e yakın otobüsle getirildi.

Duisburg Mehmet Akif Camii 9 otobüsle gelirken, Muradiye Camii bir otobüsle geldi. Bunun dışında diğer bir çok kentteki DİTİB camilerinden de kalabalıklar getirildi.
UETD’nin ve yandaş medyanın sayıyı 50.000 olarak açıklamasına karşılık. Alman polisi 14.000, Alman medyası ise 20.000 sayısını verdi.
SÖZCÜ’YE DURUM DEĞERLENDİRMESİ
Saat 14.00′te başlayan miting yaklaşık üç saat sürerken, en çok “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Kırmızı- beyaz en büyük Türkiye”, “Ya Allah bismillah, allahu ekber” sloganları atıldı. Miting alanına giderken SÖZCÜ’ye konuşan Kölnlü işadamı Mustafa Duran, kısa bir durum değerlendirmesi yaptı.
Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı sırasında en yakınında bulunan isimlerden olan  Duran, “70 yıldır bunun için biz mücadele ediyorduk. Hak yerini buluyor. Artık, Boğaz’da yemek yiyip rakı içme devri kapandı. Devir, boğazda yiyip camiye gitme devridir” dedi.
OLAYLAR OLMASA, ANKARA- İSTANBUL GİTMİŞTİ
Son olayların, AKP’nin seçmenini daha da birleştirdiğini savunan Duran, “İki gün önce Tayyip Bey’leydik. Durum değerlendirmesi yaptık. Bu olaylardan önce, Ankara’yı MHP alacaktı, İstanbul’u da CHP. Bu oyun bozuldu. Bu halkın çocukları gereken cevabı veriyor” dedi.
“Gezi Parkı’nda eylem yapanlar bu halkın çocukları değil mi?” sorusuna Duran, “O iş biraz farklı” diye başlayan, “Onları Vatikan destekliyor”la biten bir cümle kurdu.
Yanımıza yaklaşan bir kaç kişi, “Ama Erdoğan’ın bir söylediği diğerini tutmuyor. Bölüyor” deyince Duran sertleşiyor:
“Tabii başbakanın 100 sözünden 5′i yanlış çıkabilir. Ne yani 100 sene önce yaşayanın yaptığı her şey doğru mu?”
MİTİNGDE NELER OLDU?
Mitingde, klasik Refah ya da Saadet seçmeninin dışında, genç yüzler de vardı. Ama artık herkes savunmadaydı. Pankartlar da, Gezi Parkı ile başlayan eylemlere karşı cevap olarak hazırlanmıştı.
“Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Biz buradayız, çapulcular nerede?”, “Yetirmeyiz”, “Tayyip= Demokrasi, AB=?”, “Fatih’im sen mahzun olma, Osmanlı yeniden karşında”, “Bir gün dünya gündemine üç kelime girecek: İNŞALLAH, ZAFER, İSLAMIN”, “Bu memleket besmele çekerek kurtarıldı, kafa çekerek değil”, “Hepimiz Tayyip’in askeriyiz”…
Mitinge, Almanya’da halen sosyal demokrat parti üyesi olan Ozan Ceyhun da katıldı. Ceyhun, AKP’li politikacılarla birlikte, “Ya Allah bismillah, allahü ekber” sloganları altında alkışlandı.
TÜRBANLI KIZDAN ORTA PARMAK
Düsseldorf’un bir köşesinde bu miting olurken, yaklaşık bir kilometre ötede, bazı sol gruplar toplandı. Taksim direnişine destek amaçlı toplananların, yanından geçen AKP’lilerle zaman zaman gerginlik yaşandı.
AKP mitingine katılanlar, zaman zaman bu gruba sataşırken, bazıları ülkücü işaretleri yaptı. Bir türbanlı kız da, Avrupa’da ayıplı bir hareket olan orta parmak gösterdi. Diğer grupla kavgayı araya giren polis önledi.
TÜRK BAYRAĞI ÜZERİNDE NAMAZ
AKP’nin miting alanında Türk ve AB bayrakları ile AKP flamaları dağıtıldı. Bazı kişilerin, bayrakları yere serip üzerinde namaz kıldığı, bazılarının getirdiği bayraklarla arkadaşlarını havaya fırlattığı görüldü. Üzerinde Atatürk resmi bulunan bayrakla gelen bir kişiye ise gruptan, “Yanlış bayrak getirmişsin” uyarısı yapıldı.
Mustafa Duran, “70 yıl bekledik. Artık sıra bizde” derken, Erdoğan’ın son olayların kendine yaradığını belirttiğini söyledi.
AKP eylemine giden bir genç kızın, karşıt küçük gösterici gruba orta parmak göstermesi, bir anda ortamı gerdi. Polis, gençleri zor tuttu.
Bir grup Türk bayraklarını yere serip namazlar kılarken, birileri de bayrakla altı okka yaptı.
 
Kaynak :sözcü.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR