İZMİR VALİLİĞİNDEN ŞOK YASAK

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazlıçeşme mitinginde, adını anmadan üzerinde “kalpaklı Atatürk” bulunan Türk bayrağını hedef almasının ardından İzmir Valiliği, 30 Ağustos’ta Türk Bayrağı Kanunu’nda tarif edilenin dışında bayrak asılmasını yasakladı. Valilik, özel işyerleri ve meskenleri de “emir kapsamında” tuttu.

Başbakan Erdoğan, Gezi eylemlerine yanıt olarak düzenlediği Kazlıçeşme mitinginde Türk bayrağını göstererek “Bayrak Yasası’ndaki Türk bayrağının tanımı budur. Bunun dışındaki bayraklar, Bayrak Yasası’na uygun değildir. Bunları balkonlarınıza asmanızı istiyorum, bunları balkonlarınıza asarak birilerine en güzel cevabı vereceksiniz” demişti. 
Zafer Bayramı öncesinde İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından kamu kuruluşlarına gönderilen yazıda şu uyarılar yer aldı: “Zafer Bayramı, 30 Ağustos 2013 Cuma günü saat 07.00’de başlayacak, saat 24.00’te sona erecektir. 

Resmi daire ve kuruluşlara ait binalar, meskenler, özel işyerleri, cadde ve sokaklar Türk Bayrağı Kanunu’nda yazılı niteliklere uygun bayraklarla süslenecek ve gece ışıklarla aydınlatılacaktır. Zafer Bayramı’nın 91. yıldönümü kutlama programıyla ilgili olarak görev verilen kamu kurum ve kuruluşları tarafından emrin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek şekilde gereğini, diğer kuruluşlar ve basınımızın bilgi edinmesini önemle rica ederim.”

Valilik emrinin kamu kurum ve kuruluşları dışında özel mesken ve işyerlerini de kapsaması dikkat çekerken İzmirliler, ulusal ve özel günlerde olduğu gibi “kalpaklı Atatürk”ün de bulunduğu Türk bayrağını ev ve işyerlerine asmaktan geri durmadı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR