HER DAİM OLMASI GEREKEN

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan Mustafa Sarıgül, metrobüse binerek vatandaşın içerisine karıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mustafa Sarıgül çalışmalarına başladı. 
İstanbul’un en çok tartışılan konularından biri olan trafik ve ulaşım sıkıntısını yerinde incelemek isteyen Sarıgül metrobüse bindi. 
Metrobüsteki kalabalıktan şikâyet eden Sarıgül, İstanbulluların bunu hak etmediğini söyledi. 
Sarıgül, metrobüs yolculuğundan bir fotoğraf karesini de Twitter’dan takipçileriyle paylaştı.
Paylaştı da burada esas konu ve adım atılması gereken konu bu ve bunun gibi halkın sorunlarına yerinde gidip görerek incelemek,anlamaya çalışmaktır.
Bu ülke de bu ve bunun gibi davranışlar seçim önceleri adaylar veya liderler tarafından çok yapıldı. Lakin SADECE SEÇİM zamanına kadar...

Esas liderler ve yöneticiler kendilerini halktan faklı olmadıklarını bildikleri ve gördükleri zaman lider ve yönetici olurlar.
Sizlere İsviçre de yaşadığım için buradan bir örnek vermek isterim. Burada emniyet müdürleri,belediye başkanları,vali konumundaki kişiler hatta devlet bakanları da dahil bugün çok önemli toplantılara  gitmek için ülkemizdeki gibi 20-30 koruma, son model araçlar kullanmıyorlar.
Ki İsviçre dünyanın para merkezi olmasının yanı sıra  Avrupa Birliğine diğer Avrupa ülkelerinin kendi standartların da olmadığından dolayı girmeyen bir ülke.. 
Ve yukarıda saydığım tüm devlet görevlileri genelde ya şahsi araçlarını yada toplum ulaşım araçlarını kullanmaktadırlar hatta bir gün alışveriş yaparken hemen yanınızdaki reyonda koruma görevlileri olmadan ,eşi veya ailesinde bir birey ile belediye başkanı,milletvekil,emniyet müdürü yada başbakanı görürseniz. Hiç şaşırmayın çünkü bu buradaki toplum için olması gereken ve doğal bir tablodur.
Ama biz ki Türkiye olarak halen bunları aşamamış; asıl meselesinin millete ve devlete hizmet olduğu olgusunu  kavrayamamış bir ülke ve yöneticiler topluluğuyuz.
Gönlüm Mustafa Sarıgül veya diğer yöneticilerin hatta toplumumuzun da bu olgunluk ve duruş içerisinde her daim olmasından yanadır.
Yoksa 100 yıllar da geçse diğer milletler 100 adım atarken bizler hep 1 adım atmakta kalacağız.

Saygılarımla 
Uluç Vatansever

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR