İLİM VE BİLMİN EN EĞLENCELİ HALİ

TECHNORAMA
Swiss Science Center

Bu haftasonu çocuklarımızı ilim ve bilim'in hem eğlenceli hemde gizemli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkartmak için İsviçre'nin Zürih şehrinin Wintherthur bölgesinde bulunan Technorama Fen Merkezine götürdük.

Technorama, İsviçre deki birçok bilim ve ilim adına hazırlanmış teknoloji merkezlerinden bir tanesi.

Bu gibi merkezlerdeki en büyük amaç çocuklara küçük yaşlardan itibaren bilim ve ilmin önemini eğlenceli bir şekilde anlatmak ve sevdirmek.

İçeriye girdiğimiz andan itibaren çocukların çılgınca eğlendikleri ve bilgilendikleri deney alanlarının yanı sıra bilimsel gösterilerin yer aldığı bölümler bulunmakta.

Sadece çocukların değil yetişkinlerin de kendilerini bu keşif dolu dünyaya bıraktıkları merkezde zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.

Keşfetmenin, sorgulamanın, araştırmanın insan ve insanlığa neler kattığını bu merkezde bir kere daha çok derinden anlıyorsunuz.
Sizlere bu gezimiz ile ilgili Su Gibi Sohbetler programız da sevgili Semih ile birlikte harika bir bölüm de hazırladık.



Bir kaç gün içersin de Youtube kanalımız da 
yayınlayacağımız "Technorama" programı içersin de İsviçre'nin çocukların ilim ve bilim adına ilgilerini arttırmak için nasıl bir merkez oluşturduklarını daha yakından göreceksiniz.

İçeri de neler yok ki birçok test ve analizler yapabileceğiniz labaratuarlardan tutun da, bilimsel buluşların nedenlerini ve oluşumlarının anlatıldığı oyun alanlarına kadar tam bir bilgi dehlizi diyebilirim.

Tam dört saatlik turun sonunda gönlümden geçen bu ve bunun gibi merkezlerin ülkemde de artması hatta eğitim alanında da yoğunlaşması oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR