ARDA TURAN'A 8-10 MAÇ CEZA.

Bundan tam 4 ay önce Ocak ayında Arda Turan Barcelona dan Başakşehir Futbol Kulübüne transfer olduğunda Arda için olumsuz eleştiriler yazanlara itafen blog sayfamdan düşüncelerimi bir yazı ile sizlerle paylaşmıştım.

Lakin görülüyor ki Arda bu süre zarfında değil ileriye doğru yol kat etmek, adım bile atmıyor.

Bir sporcu için yaptığı spor dalında aktif olmak çok önemlidir. Arda Barcelona da bunu başaramamıştı. Futbol yaşamı tehlikedeydi ve bir çıkış yakalamak zorundaydı. Ve ben bir Galatasaray taraftarı olarak Arda'nın Başakşehir transferini onun için çok olumlu buldum ki halen de aynı düşüncedeyim. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü vardır.

"Ben sporcunun zeki,çevik aynı zamanda  ahlaklısını severim." diye

Lakin bu süre zarfında görülüyor ki Arda Turan maalesef tam tersi zekilik, çeviklik ve ahlaktan yoksun bir hal göstermektedir.  


Medipol Başakşehir'in sahasında Sivasspor ile 90+2'de yediği golle 1-1 berabere kaldığı maçta 70. dakikada oyuna giren Arda Turan 90+4. dakikada bir pozisyonda yan hakem Erdinç Sezertam itirazda bulundu. Bununla yetinmeyen Turan, yardımcı hakeme fiziki temasta bulununca kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Hakem yorumcusu Deniz Çoban, "Talimatnameye uyulursa Arda Turan'a 15 maç bile ceza verilebilir ama 4-5 maçtan fazla ceza verileceğini düşünmüyorum" dedi.

Özel yaşantısındaki kişiliği ve karakteri, futbol sahasında sergilediğinin tam tersi olabilir. Fakat son dönemde Arda'nın futbol anlamında ciddi psikolojik sıkıntıları olduğu apacık ortada.

Peki şimdi gözler Türkiye Futbol Federasyo'nu ve Futbol Disiplin Kuruluna çevrildi.

Hatırlarsanız Galatasaray'ın eski futbolcusu Engin Baytar, Fifa kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır a saha içinde yapmış olduğu saldırı için 8 ve sözlerden dolayı 3 maç olmak üzere toplamda 11 maç ceza almıştı. Ve futbol kariyerini adeta bu olay ile sonlandırmıştı.

Peki şimdi aynı ceza, yönetmelikteki kurallar uygulanarak 
Arda Turan'a verilecek mi ?

Yoksa ülkemizdeki adam kayırma alışkanlığı yine hayata geçirilip Eski Hakem Deniz Çoban'ın dediği gibi bu iş 3-4 maç ceza ile olayın üstü kapatılacak mı?

Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Fakat Arda Turan, kendine ve kariyerine hatta seni seven milyonlarca küçük, büyük hayranlarına karşı çok yanlış yapıyorsun.   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR