KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR.


Neden  milyarlarca dolar harcayarak ayçiçeği,mercimekten karpuza kadar binlerce ton tarım ürünü ithal ediyoruz?
Cevabı yukarıdaki resimler; terk edilmiş düğmeli köy evleri. Bu evler bir aileye ait. Çevresinde aileye ait 80 dönüm arazi var. Ekilmeden,dikilmeden yıllardır bomboş durmuş. Evler bakımsızlıktan yıkılmış. Sadece bu evler mi, Toros Dağlarında hangi köye giderseniz gidin durum böyle içler acısı. 
Halbuki çok değil 10-15 yıl öncesine kadar, bu köylerde koyun keçi sürüleri olurdu,tarlalar ekilirdi. Sonra ne oldu; Dünya Bankası para verdi, tarlalar ekilmesin diye köylülere dağıttılar, Köy okullarını kapattılar, taşımalı sisteme geçtiler ama her köye bir cami yaptılar ve imam atadılar. Köyde sadece yaşlılar kaldı, gençler asgari ücretle çalışmak için kentlere göç etti.
Tüm bunlar yetmedi binlerce taş ocağına izin verdiler. Dağlar, doğa tahrip ediliyor, ağaçlar, tarlada ekili ürünler toz içinde. Köylüler meyve bahçelerinden, ekili tarlalarından ürün alamıyorlar.
Şimdi sorsam herkes Milliyetçidir,Müslümandır, vatanseverdir şudur budur. İyi güzel de yediğiniz bu haltlar nedir? Türkiye'yi emperyalistler işgal etmiş olsa yapacakları şeyler bunlar olmaz mıydı?

Alıntı : Oktay Polat

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR