HEPİMİZ HASTAYIZ. NEDEN Mİ ?



#kadınaşiddetehayır #insanaşiddetehayır 

Ne enteresan bir toplumuz. Dün akşamdan beri vatandaşı, sanatçısı, basın danışmanı, prodüktörü, söz yazarı, gazetecisi anlayacağınız toplumun her kesiminden Sıla ve Ahmet Kural kavgası ile ilgili kınama mesajları yağıyor. 

Hadisenin şahidi olmayan bizler olarak ön yargılı ve eleştirel olmaya ne kadar meraklıyız.

Evet şiddetin hiç bir şekli tasvip edilemez. Ama olay Sıla’nın anlattığı gibi ise olayların bu boyuta gelmesinde Sıla’nın hiç bir suçu yok mudur? 

Bugün Türkiye’de nice sanatçılar, magazinci abi müsvettesi kişiler, hatta bu toplumun insanı olarak bizler tecavüzünden tutta, kadına en ağır şiddetleri uygulamadı mı ??? 

Sonra ne oldu ? İki gün yazıldı çizildi. Ardından o sanatçıların konserleri yine hıncahınç doldu. Köşe yazarları okundu. Prodüktörlerin müzik ve film yapımları dinlenip, seyredildi. İnsanlar ellerini kollarını rahatça sallayarak toplum içinde dolaştı hatta eski eş veya sevgililerini yollarda katletti; halen de katlediyor. 

Bu gün kınama yazıları paylaşarak, naralar atan bizlere sesleniyorum. Şiddet uygulayan insanların tüm işlerinde herkes ya ön sırada oldu yada görünmek için kendini parçaladı. 

Şiddet sadece darp etmek değildir. Kadın yada erkek olarak bir insanın ekmeği ile kaçınız oynadınız. Alın size psikolojik şiddet. 

Hiç kimse masum değil. Kadın yada Erkek.

Ahmet Kural bu olayda sen ne kadar hatalı isen Sıla da bir o kadar hatalıdır. Ayrıca Ahmet Kural merak etme bir kaç yıl sonra bir iki güzel iş yaparsın. İnsanlar ve bugün seni kınayan medya ve sanat camiasındakiler seninle fotoğraf çektirmek, programına konuk almak için sıraya girerler. 

GEÇMİŞDE DE BÖYLE OLMADI MI ? 

Bu toplumumuzun en büyük hastalığıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR