GURURLANMALI MI ? / ÜZÜLMELİ Mİ ?


Amerika da yayınlanan Time Dergisinden sonra Almanya da basılıp Avrupada bilinen ve  en çok okunan haftalık siyasi dergi                  Der Spiegel’ın kapağında iki Türk kökenli ama Almanya da yaşayıp, üreten bilim insanı var.


Yıllardır ülkemizin ağır kanayan ama kimsenin umurunda olmayıp görmezlikten gelinen bir kara deliğin içinden çıkmış iki parlayan pırlantasıdır Özlem Türeci ve Uğur Şahin. 


Sizce Korona aşısını bulan bu iki insanın başarısı için GURURLANMALIMIYIZ ? yoksa ÜZÜLMELİMİYİZ ? 


Bu iki insan uzun yıllardır ülkemizde yaşanan ekonomi ve eğitim sistemimizdeki bozukluk, çürümüşlük sonucu vatanından göç eden ailelerin çocukları yada gençleridir. 


Sen kendi insanına sahip çıkmaz isen elbetteki bu cevherlere sahip çıkacak ve ileri medeniyetler seviyesinde olup kendine seni mecbur bırakıp himayesine alacak ülkeler olacaktır. 


Açıkcası seni kendi silahın ile kendine bağımlı kılacaktır.  


Bence ülke olarak gururlanmaktansa kafamızı taşlara vurup utanmalıyız. Belki o zaman akıllanır ve içimizdeki cevherlerimize sahip çıkarız. 


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, yıllar öncesinden bizlere ışık tutan 'Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır.’ sözü, uzun yıllar içersinde ekonomik, siyasi ve kültürel bozukluklarla bu millete çok çabuk unutturuldu.


Ulu önderimizin dediği gibi “Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır.”


Halen çok geç değildir. Yapılması gereken şey net bir şekilde bellidir. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR PERİ MASALI

TEŞEKKÜRLER PINAR İNANÇ AKAR